back to top

Premijerligaški klubovi u Antaliji održali sastanak sa Vicom Zeljkovićem

Premijerligaški klubovi koji se spremaju u Antaliji održali su sastanak danas sa predsjednikom N/FS BiH Vicom Zeljkovićem, a kojem su prisustvovali i selektor Faruk Hadžibegić i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Kako je istakao Vico Zeljković sastanak je bio uspješan, a najavio je sastanak i sa ostatkom Premijer lige.

– Veoma konstruktivan sastanak sa predstavnicima premijerligaških klubova koji se pripremaju u Antaliji (FK Borac, FK Velež, FK Sarajevo, FK Sloga i FK Tuzla Siti), a kome su prisustvovali i selektor “A” reprezentacije Faruk Hadžibegić, direktor “A” reprezentacije Zvjezdan Misimović i savjetnik Marko Miličić.

Razgovor je bio veoma uspješan i zajedno sa svim ostalim klubovima, nalazimo se na istom zadatku, a to je poboljšanje svih segmenata fudbala u BiH kroz zajedničke aktivnosti i sinergiju.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović ispred FK Sarajevo, predsjednik Stojan Malbašić, direktor Dejan Lukendić i trener Vinko Marinović ispred FK Borac, direktor Sabahudin Vugdalić i trener Milenko Bošnjaković ispred FK Tuzla Siti, predsjednik Senad Kevelj, direktor Sanjin Alagić i trener Nedim Jusufbegović ispred FK Velež, te predsjednik Miroslav Kršić i trener Zoran Ćurguz ispred FK Sloga. 

U bliskoj budućnosti posjetiću i sve ostale klubove i sa njima razgovarati o načinima da naš klupski fudbal podignemo na veći nivo, poručio je predsjednik N/FS Bosne i Hercegovine putem svoje stranice.


sport1.oslobodjenje.ba