back to top

Šerbečić uporedio stanje u klubu sada i prije dvije godine, otkrio i o čemu su igrači razgovarali nakon poraza od Zrinjskog

Susret se igra sutra (srijeda) u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a priliku da se obrati medijima iskoristio je i Besim Šerbečić, defanzivac Bordo kluba.

Šerbečić se na presici dotakao sutrašnjeg derbija, ali i prethodne dvije utakmice protiv Zrinjskog i Širokog Brijega.

Što se tiče utakmice suvišno je previše pričati. Znamo svi koliko derbi znači igračima, navijačima, ljudima generalno u Sarajevu. Poslije utakmice u Širokom Brijegu smo puni samopouzdanja, ali i nakon ugtakmice protiv Zrinjskog dosta smo pričali međusobno, svjesni smo kvaliteta koji posjedujemo i nismo sumnjali u sebe niti jedan posto poslije tog poraza, što smo i potvrdili u Širokom Brijegu. Mislim da će nam to dosta značiti sa psihološkog plana u pripremi za derbi. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, oni su u boljoj poziciji na tabeli, ali imamo dosta utakmica pred sobom i sve je do nas, tako da se sutra nadam da ćemo ponoviti kvalitet koji smo pokazali u Širokom Brijegu, rekao je Šerbečić.

On je potom uporedio situaciju u FK Sarajevo sada i prije dvije godine kada je, također, bio igrač Bordo kluba. 

Obzirom da smo, kada sam prošli put bio ovdje, uzeli titulu, atmosfera oko kluba je bila bolja. Sada mislim da kvalitetom imamo stvarno dobru ekipu i sigurno da bi nam podrška navijača, u slučaju da igramo utakmice na svom terenu, značila još više. Što se tiče stvari unutar kluba mislim da je jedna stepenica više u odnosu na prije dvije godine kada sam ovdje. Uslovi, stručni štab, sve je na jednom velikom nivou, ističe Šerbečić.

O činjenici da je nosio kapitensku traku na utakmici protiv Širokog Brijega, Šerbečić kaže:

Iskreno, meni je velika čast i zadovoljstvo prije svega što igram za FK Sarajevo i privilegija mi je što mi je šef pružio čast i odgovornost da budem kapiten kluba. To mi mnogo znači, ali svjestan sam težine koju ta traka nosi, kao i klub za koji igram.


sport1.oslobodjenje.ba