back to top

(FOTO) Sarajevo sigurno protiv Posušja

Fudbaleri Sarajeva su u posljednjoj utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Posušje rezultatom 3:1. 

U veoma lošem prvom dijelu možemo izdvojiti poništeni pogodak za domaće u 38. minuti susreta. Mario Vrančić je ubacio sa desne strane, a Francis Kyeremeh savladao Luku Kukića, no sudija Dražen Marić je opravdano poništio pogodak zbog ofsajda.

Bordo tim je u 54. minuti imao najbolju priliku na utakmici, ali je pokušaj Hamze Čatakovića iz slobodnjaka zatresao stativu gola Kukića da bi minutu kasnije isti igrač šutirao iz još jednog slobodnjaka, no golman gostiju je zaustavio njegov udarac. 

U 58. minuti susreta Guliashvili je izašao sam na Kukića koji je odbranio njegov udarac da bi dvije minute kasnije dosuđen jedanaesterac za domaće, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Hamza Čataković. Sarajevo je udvostručilo vodstvo u 65. minuti susreta, a precizan je bio Ilija Martinović poslije dodavanja Marija Vrančića.

Tu nije bio kraj dobroj igri i golovima Sarajeva u drugom dijelu budući da je u 83. minuti susreta Almedin Ziljkić poslije kombinacije sa Danielom Avramovskim, a osam minuta kasnije se desio najljepši trenuntak na utakmici kada je Luka Marković postigao počasni pogodak za goste.

Minutu kasnije Sarajevo je moglo i do četvrtog gola, ali je Ziljkićev udarac pogodio prečku, te je susret okončan rezultatom 3:1. 

Sarajevo – Posušje 3:1 (Čataković (p) 60‘, Martinović 65‘, Ziljkić 83‘; Marković 90+1‘)


sport1.oslobodjenje.ba