back to top

NE ŽELI DA KRIJE INFORMACIJE: Mnogi treneri ne bi, ali Simeone je pogledao istini u oči i rekao kako stvari stoje

.

Atletico Madrid ispao je iz Lige prvaka. Ne samo to, Jorgandžije nisu uspjele ni da izbore nastavak evropske avanture u Evropskoj ligi, a evropski krah ove sezone komentarisao je i njihov trener Diego Simeone.

Sinoć je u okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka Atletico Madrid kao gost poražen kod Porta s 2:1 i to je za njih bila posljednja utakmica ove sezone u Evropi.

Taremi je doveo portugalski tim u vodstvo već u petoj minuti, za 2:0 u 24. pogađa Eustaquio, da bi Atletico do utješnog gola stigao u petoj minuti sudijske nadoknade autogolom Marcana.

Tako je madridski tim u grupi B u kojoj je bio favorit završio na posljednjem mjestu s pet osvojenih bodova.

Trener španske ekipe, Diego Simeone, bez dlake na jeziku je govorio o sinoćnjoj utakmici i generalno o nastupu u Evropi ove sezone.

Mnogi bi tražili izgovore, no Argentinac nije. Rekao je kako jeste, priznao da su stvari bile loše, te najavio okretanje španskom prvenstvu.

“Moramo reagovati radom, mirno, s obzirom da smo u Evropi imali te poteškoće, da smo u svim utakmicama, pogotovo u gostima, primili gol, a nismo uspjeli zabiti. Moramo raditi za ovo što nam je ostalo, prvenstvo i kup.

Na kraju su bili bolji, imali su više intenziteta, više prilika, bolju igru, više snage, više brzine, uzvratili su, ali bez obzira na to mi smo se pokušali boriti do kraja.

Bilo je puno situacija koje se mogu komentarisati, ali jasno je ono što se vidjelo na terenu, a ono što se vidjelo nije bilo dobro. Bili su nadmoćni, pobijedili su nas. Zasluženo smo grupu završili na posljednjem mjestu. Moramo učiti iz ovoga.

Evropa je završena, La Liga slijedi. Nadamo se da ćemo se do nedjelje oporaviti i odigrati dobru utakmicu”, rekao je Diego Simeone, prenosi Mundo Deportivo.

Izvor:Sportsport