back to top

Akrapović otkrio kada se novo pojačanje Željezničara priključuje ekipi

Svoj osvrt na utakmicu dao je trener Plavih Bruno Akrapović.

Akrapović je zadovoljan kako su njegovi igrači reagovali nakon lošeg otvaranja utakmice.

Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda počnemo igrati. Imali smo lošu fazu prvih 10-15 minuta gdje smo dozvolili protivniku da iz naših grešaka profitira, što je unijelo nervozu u naše redove. To smo poslije popravili boljim protokom lopte, proigravanjima, ubačajima i dobrim prilikama koje su uslijedile. Nismo ih iskoristili, ali zabili smo kao i oni iz penala, poručio je Akrapović i dodao da je zadovoljan odrađenim poslom u proteklom periodu.

Ono što smo htjeli jeste da budemo fizički spremni i radimo na taktičkim stvarima, to je dosta dobro bilo ako izuzmemo neke situacije gdje smo konfuzni bili u prvim momentima. To treba da popravimo, da budemo budni od prve minute.

Trener Želje je otkrio i da je novi igrač Nemanja Cavnić potpisao ugovor i da se večeras priključuje ekipi.

Dolazi nam novi stoper večeras, koji je potpisao  i njega treba da registrujemo što je prije moguće. Ide sezona, imamo tu prijateljsku protiv Klisa, imamo i generalku i već ide prema ozbiljnim mečevima tako da nema puno vremena, ali mislim da je to što smo napravili dosad dobro, fizička sprema, želja momaka da se dokazuju, to je na visokom nivou. Svi se zalažu, svi daju sve od sebe i žele po svaku cijenu da ostanu u Želji. To su momci koji nisu pitali za novce, nego su izrazili želju da steknu isksutvo. Ja im dajem šansu, do njih je, nije do mene, zaključio je Akrapović.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba