Al-Tuwaijri: Čestitam svima, imate nevjerovatnu ligu koja je na putu da bude jedna od najboljih u Evropi

Trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri bio je izuzetno nezadovoljan na konerenciji za medije nakon poraza njegovog tima od GOŠK-a. Prvo je uputio izvinjenje navijačima.

“Prvo bih uputio izvinjenje navijačima koji mnogo vole ovaj klub. Proputovali su jako mnogo da bi nam pružili podršku, a onda su svjedočili ovakvom porazu. Razočaravajuće je za njih, a razočaravajuće je i za nas. Žao nam je zbog toga što su prošli”, Al-Tuwaijri.

Nije maskirao svoj sarkazam i Premijer ligu BiH je ismijavao, tvrdeći da može postati jedna od najboljih liga Evrope.

“Ovo je za nas period procjene i znamo šta želimo učiniti. Liga je vrlo “zanimljiva”, nebitno je kakve igrače imate, mnogo je stvari koje se moraju unaprijediti i promijeniti. Ne samo mi kao klub, ali mislim da je liga jako interesantna, meni je to nevjerovatno. Trebala bi biti primjer mnogim ligama u svijetu, jer vam testira strpljenje. Kad me Željezničar doveo, doveo me kao trenera, nije me doveo kao mađioničara. Liga je na pravom putu da postane jedna od najboljih u Evropi”, poručio je sarkastični Al-Tuwaijri.

Za kraj je još jednom podcrtao da ne može otvoreno govoriti o svemu što mu smeta.

“Cilj mi je da budem strpljiv i ne govorim ružne riječi. Lijepo sam odgojen, imao sam lijep odgoj u svojoj porodici. Čestitam svima, imate sjajnu ligu, u ovih pet mečeva je testirala moje strpljenje do krajnjih limita. Za mene je ovo sjajno iskustvo i jednog dana ću napisati o ovoj ligi napisati priču. Bio sam na mnogim mjestima, ali ovo je nevjerovatno, pamtit ću ovo dok sam živ”, kazao je Al-Tuwaijri.


sport1.oslobodjenje.ba