Aleksandar Kosorić: Dinamu je situacija specifična ovog ljeta, nije to isti tim kao ranije

Iskusni fudbaler Željezničara, Aleksandar Kosorić, govorio je za zvaničnu klupsku stranicu kluba sa Grbavice.

Kosorić je poručio kako u taboru Plavih mogu biti zadovoljni ovim prvim dijelom odrađenih priprema, te je dodao kako je najbitnije da nema povrijeđenih igrača.

Mislim da možemo biti zadovoljni ovim prvim dijelom odrađenih priprema. Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača i svi igrači su u rosteru. Svi igrači su do sada uradili sve treninge, što je jako bitno u ovom periodu, jer znamo da ekipa dosta radi na ovome fizičkom planu, tako da možemo biti zadovoljni, kazao je Kosorić.

On se potom osvrnuo na prilagođavanje Nerminu Bašiću.

On je bio tu sa nama pred sami kraj prošle sezone, tako da smo dosta stvari prihvatili koje se traže od nas. Mislim da će to od utakmice do utakmice biti sve bolje i bolje. Dosta je novih stvari traženo od nas, ekipa to prihvata, tako da mislim da smo na dobrom putu, kazao je Kosorić, pa dodao:

I prošle godine smo imali pripreme na Zlatiboru. Imamo odlične uslove i vremenski uslovi su nas super poslužili, gdje nije bilo nekih neprilika koje su nas prošle godine u nekoliko navrata pratile, gdje nismo mogli da održavamo treninge. Međutim, ove godine je sve išlo kako treba i ljudi u hotelu su jako ljubazni prema nama i na usluzi su nam. Mislim da sve što treba jedan profesionalni igrač i jedna ekipa renomea kao što je Željo može pronaći ovdje, kazao je Kosorić.

Kada je u pitanju prvo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Plavi će igrati protiv Dinamo Minska, a ovom protivniku Kosorić kaže kako ima dosta evropskog iskustva.

Dinamo je ekipa koja ima dosta evropskog iskustva i svake godine igraju te kvalifikacije evropskih takmičenja, ali je ove sezone malo specifična situacija. Imaju situaciju gdje nemaju stranih igrača. Imali su dva strana igrača, od toga jedan je otišao, a drugi je ostao. Znamo da stranci dosta prave prevage u tim ekipama, tako da mislim da to nije slika pravog Dinama u odnosu na neke prethodne sezone. Sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi, ekipi koja ima određenog iskustva. Mislim da ćemo se mi spremiti na pravi način i trebali bi biti pravi, istakao je Kosorić.

Podsjetimo, u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Plavi će igrati protiv Dinamo Minska. Prva utakmica je na rasporedu 13. jula na Grbavici, dok se revanš igra sedam dana kasnije u azerbejdžanskom Bakuu na stadionu Azersun, koji pripada Qarabagu.


sport1.oslobodjenje.ba