back to top

Aleksandar Vukotić: Bio sam već dogovorio sve sa Sarajevom, a onda sam…

Nakon pet provedenih godina u Belgiji, odnosno u dresu Beverena, iskusni defanzivac, Aleksandar Vukotić, ovog ljeta je stigao u Njemačku, gdje je potpisao za tamošnjeg drugoligaša, ekipu SV Wehen Wiesbaden. 

Vukotić, koji je dio svoje igračke karijere proveo u Krupi, od 2018. godine igra u inostranstvu, a dok je igrao u Premijer ligi BiH, bio je jedan od najboljih fudbalera na svojoj poziciji. 

On sada svoj kvalitet pokazuje u dresu njemačkog drugoligaša, a u razgovoru za portal Srpskainfo, govorio je o kvalitetu lige u kojoj nastupa njegov tim.

Njemačka je Njemačka, tu je uvijek teško. Bilo mi je malo nezgodno na startu. Dobio sam crveni karton na debiju, pa zbog toga nisam igrao nekoliko utakmica, ali sada sam se ustalio u prvom timu i igram na vrhunskom nivou. Zadovoljan sam i dva puta sam bio u timu kola, kazao je Vukotić.

Osim što je govorio o ligi u kojoj nastupa njegov Wehen, te o svom novom klubu, on se dotakao i pregovora sa Borcem i Sarajevom, budući da je malo nedostajalo da ga ponovo gledamo na bh. terenima prije nego što je otišao u Njemačku.

Razgovarao sam sa oba tima. Bio sam već dogovorio sve sa Sarajevom i onda sam dobio ugovor od Wehena. Možda nije bilo korektno sa moje strane, ali mislim da bi svako na mom mjestu izabrao Njemačku. Njemačka je nešto posebno. Poslije sam pričao sa ljudima iz Sarajeva i razumiju moj potez, kazao je Vukotić.


sport1.oslobodjenje.ba