Armin Hodžić danas ide na potpis ugovora

Armin Hodžić, sada već bivši veznjak Željezničara, karijeru će nastaviti u Turskoj.

Hodžić će, kako je potvrđeno za naš portal, danas put Turske, gdje mu slijede ljekarski pregledi i potpis ugovora za ekipu Hatayspora. Inače, za njegove usluge je bilo zainteresovano više klubova, ali je na kraju Hatayspor bio najkorektniji i najkonkretniji, pa će Hodžić karijeru nastaviti u Turskoj.

Ovo će mu biti drugi odlazak u inostranstvo, s obzirom na to da je još 2020. godine iz Slobode prešao u redove španskog Alcorcona. Upravo je iz ovog kluba i stigao u redove Željezničara u zimu 2022. godine. Sasvim sigurno da sada u boljoj formi i dosta iskusniji odlazi izvan granica BiH te je očekivati da u narednom periodu napravi još bolji transfer.

Hatayspor nije imao najbolju sezonu, ali će i naredne godine igrati u najvišem rangu turskog fudbala. Sa klupe ih predvodi proslavljeni Volkan Demirel, koji je bio jedan od onih koj ise zalagao za dolazak bh. veznjaka u njegov klub.

Hodžić je u prethodnih godinu i pol dana za Željezničar nastupio na 46 utakmica, postigavši osam pogodaka, od kojih su neki bili izuzetno bitni za klub sa Grbavice. Upisao je i dva nastupa za mladi tim Bosne i Hercegovine, a našao se i na spisku selektora Faruka Hadžibegića, što jasno govori koliko je kvalitetno igrao u prethodnoj sezoni.


sport1.oslobodjenje.ba