Azmir Husić otkrio da li preuzima FK Sloboda

Azmir Husić je blizu dogovora sa aktuelnim rukovodstvom Fudbalskog kluba Sloboda o preuzimanju mjesta mandatara za sastav novog Upravnog odbora, a shodno raspisanom javnom pozivu.

Blizu sam dogovora sa Slobodom. Ostali su detalji koje trebamo završiti o budućem funkcionisanju Slobode kad je u pitanju klupska Skupština.

Onda i da definiramo program rada, ali i u uđemo u sve dijelove kluba, da vidimo u kakvom je stanju. Nakon toga, donijet ćemo konačnu udluku, kaže Husić za Raport.

Podsjetimo, Sloboda je u nedavno završenoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine zauzela posljednje mjesto i ispala u niži rang, Prvu ligu Federacije BiH.

Izazvalo je to kadrovske potrese u klubu. Na hitnoj sjednici klupske Skupštine usvojena je ostavku Elmira Šećerbegovića, predsjednika Upravnog odbora. Time je razriješen i Upravni odbor.

Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora.

Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada, naveli su tada iz Slobode.


sport1.oslobodjenje.ba