Bašić: Suhi kvalitet Sarajeva je presudio, iz tri polušanse su dali tri gola

Trener Željezničara Nermin Bašić razočaran je ishodom derbija, ali smatra da njegova ekipa nije nadigrana na terenu.

– Sigurno da sam razočaran. Mislim da je rezultat previsok, s obzirom na dešavanja. Prvo poluvrijeme smo bolje ušli, bolje igrali. Na kraju krajeva mislim da je suhi kvaliteta Sarajeva presudio. Mislim da nas nisu ni taktički ni trkački nadigrali. Iz tri polušanse su dali tri gola, mi nismo uspjeli i ja im čestitam na tome. Težak poraz. Ne bih toliko negativno igrao, razočarali jesmo naše navijače, ali po volji, htijenju, zalaganju, nije to bilo za tri primljena gola, rekao je Nermin Bašić, pa dodao:

– Većinom napadi od 16 do 16. Rekao sam, iz tri poluprilike su dali tri gola, i to je taj individualni kvalitet kojeg imaju. Nismo bili inferiorni, dobra tranzicija, dobre druge lopte radili. Falilo nam je kvaliteta prema naprijed, ali ne mogu biti razočaran. 3:0 je velik rezultat, ali na terenu tako nije izgledalo.

Govorio je i o svojoj ponuđenoj ostavci koja je uslijedila nakon pobjede protiv Širokog Brijega.

– Mislim da ne bih trebao puno o sebi pričati. Poslije pet poraza treba imati obraza. I prije Širokog kakav god rezultat bio želio sam ponuditi ostavku, da ne bi neko rekao “eno ga ima dvije gdoine ugovor, čeka da ga otjeraju da naplati nešto”. Ja volim Želju dušom i srcem, hvala navijačima i rukovodstvu koji su me podržali. Ovo je težak proces, nadam se da ćemo uspjeti u njemu i da napravimo boljeg Želju.

Sada slijedi reprezentativna pauza, koju će Plavi pokušati iskoristiti. 

– Prošlu pauzu smo iskoristili za regeneraciju ekipe, ovu moramo iskoristiti za dizanje individidualnih performansi. Odigraćemo dvije prijateljske utakmice, sezona je duga i zahtjevna, želimo da budemo dobri.


sport1.oslobodjenje.ba