Bašić: Vidi se glava i rep ove ekipe, navijači su naš dodatni adut u utakmici protiv Minska

FK Željezničar je danas savladao ekipu Kapfenberga sa 2:0. Nakon utakmice izjavu za medije dao je trener Plavih Nermin Bašić.

“Prvo poluvrijeme je bilo stvarno jako teško. Sparno vrijeme, ali mislim da smo zasluženo na kraju pobijedili. Mijenjali smo ritam utakmice, nametnuli ono što nama odgovara. Promijenili smo dvije formacije, dobro ugrozili protivnika u tranzicijama. Kapfenberg igra slično kao naš naredni protivnik i mislim da smo dobro koristili njihovu dubinu i spriječavali njihove kontranapade. Uspjeli smo da u samom startu se nametnemo. Jako sam zadovoljan, najviše sa zalagnjem igrača”, rekao je Bašić i osvrnuo se na igrače koji su na probi:

“Igrači koji su danas nastupili su oni koji su zadovoljili moje zahtjeve. Tražimo još dva ili tri pojačanja. Imamo puno posla oko ekipe i drago mi je da se vidi nešto, a to je glava i rep. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za prolazak.”

Također, govorio o teškom pronalasku informacija za ekipu Minska.

“Ovo što ste danas gledali, to su naši resursi. Imamo puno informacija do kojih smo jako teško dolazili. Potrudili smo se da dođemo do tih informacija i mislim da se može kvalitetno pripremiti utakmica protiv našeg protivnika”, rekao je Bašić i osvrnuo se na praćenje Željinih prijateljskih utakmica:

“To je nevjerovatno. U to se mnogo uzdam u prvoj utakmici, jer to je nešto gdje mi možemo da nadoknadimo to što nismo u takmičarskom ritmu.”


sport1.oslobodjenje.ba