BOMBA: Bivši selektor Hrvatske preuzima BiH?

N/FS Bosne i Hercegovine krenuo je u potragu za nasljednikom Faruka Hadžibegića na klupi reprezentacije

Faruk Hadžibegić više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tri poraza u četiri utakmice, a posebno posljednji od Luksemburga, presudili su proslavljenom reprezentativcu Jugoslavije, koji se očito nije dobro snašao u selektorskoj ulozi.

Već nakon meča sa Luksemburgom se znalo da treba čudo da se desi da Hadžibegić ostane selektor, a otvorila se mogućnost da našu selekciju preuzme Mladen Krstajić, aktuelni selektor Bugarske i bivši selektor Srbije, o čemu smo jučer prvi pisali. No, danas stižu nove informacije i djeluju itekako iznenađujuće. Novi selektor BiH mogao bi postati Slaven Bilić, saznaje Sport1.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor bez posla je od 7. marta ove godine, kada je dobio otkaz u engleskom Watfordu. Na početku ovog mjeseca bio je kandidat za selektora Ukrajine, ali je prednost dobio Sergej Rebrov. Iz FSBiH su, kako saznajemo, već otvorili pregovore s Bilićem, a uskoro bi trebao biti održan sastanak s njim u Splitu.

Bilić je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk, pa mladu reprezentaciju Hrvatske, a šest godina je poslije toga bio selektor seniora Hrvatske. Nakon toga odlazi u Lokomotivu iz Moskve, pa u turski Besiktas. Iz Turske je prešao u West Ham, gdje je radio dvije godine, da bi se potom okušao u Al-Ittihadu iz Saudijske Arabije. Vratio se u Englesku još dva puta i to u WBA i pomenuti Watford, a između ta dva kluba sjedio je na klupi kineskog Beijing Guoana, prenosi Sport1.

sport.novi.ba