Borcu stiglo još jedno pojačanje sa bogatim internacionalnim iskustvom

Prve fudbalske korake napravio je u zagrebačkom Dinamu, a znanje je kroz omladinske kategorije sticao i u Duizburgu. 

Seniorsku karijeru započeo je u Varaždinu, a potom je igrao za Goricu, Lavov, Mesinu i Berou. 

Maks Juraj Ćelić je novi fudbaler banjalučkog Borca, u koji je stigao sa zadatkom da pojača zadnju liniju.

Maks igra na poziciji štopera, a rođen je 8. marta 1996. godine u Zagrebu. 

“Srećan sam što sam došao u Borac. Nisam imao dilemu nakon što su mi čelni ljudi kluba predstavili projekat i ambiicije u narednoj sezoni. Znam da ćemo se boriti za titulu i nadam se da će saradnja biti uspješna. Upoznat sam sa kvalitetom Premijer lige i očekujem veoma zanimljivu sezonu”, rekao je Ćelić koji je sa klubom potpisao dvogodišnji ugovor. 

Maks Juraj Ćelić sa Gradskog stadiona u Banjaluci odmah je produžio ka Zlatiboru da se priključi pripremama za novu sezonu. Put Zlatibora je krenuo i Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac koji kaže da prelazni rok za Borac i dalje traje. 

“Raduje me što je Maks Juraj Ćelić stigao u naše redove i od njega očekujem da dodatno pojača konkurenciju u našoj odbrambenoj liniji. To je profil igrača koji smo tražili. Željan dokazivanja i sa jakom borbenom crtom karaktera. Takvi igrači su nam potrebni za identitet ekipe koji pravimo, a to je da se svaki igrač, u svakom trenutku, bori za grb našeg kluba. Njegovim dolaskom ne stavljamo tačku na prelazni rok. Pregovaramo sa još nekoliko igrača koji bi trebali da nam donesu kvalitet više.”, rekao je Tegeltija.


sport1.oslobodjenje.ba