Bošnjaković ogorčen: Nikad mi neće biti jasno da je tuđa nesreća povod za nečiju sreću

Povodom utakmice danas se na press konferenciji obratio trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković.

Čeka nas utakmica sa aktuelnim prvakom, znamo svi šta znači Zrinjski u posljednje dvije-tri sezone. Ovo je vrlo teška i zahtjevna utakmica, dolazi nam i u nezgodno vrijeme, nakon vrlo teške i zahtjevne utakmice na Tušnju sa ekipom Borca. Ipak, i Zrinjski iza sebe ima dvije teške utakmice, pa ćemo u tom pogledu biti ravnopravni. Imaju širi roster od nas, pa će im biti malo lakše nego nama, kazao je Bošnjaković.

Čeka nas utakmica sa aktuelnim prvakom, znamo svi šta znači Zrinjski u posljednje dvije-tri sezone. Ovo je vrlo teška i zahtjevna utakmica, dolazi nam i u nezgodno vrijeme, nakon vrlo teške i zahtjevne utakmice na Tušnju sa ekipom Borca. Ipak, i Zrinjski iza sebe ima dvije teške utakmice, pa ćemo u tom pogledu biti ravnopravni. Imaju širi roster od nas, pa će im biti malo lakše nego nama, ističe Bošnjaković.

Objasnio je i da njegova ekipa zaista vrijedno radi.

Nećemo moći računati na Mirzu Delimeđca koji ima tri žuta kartona, Bihorac je povrijeđen, a ostali su u kadru. Vratio se Huso Harjašević, a vidjet ćemo da li ćemo mu i koliku minutaži dati na ovoj utakmici. Svi smo svjesni rezultata, svjesni smo da nismo ispunili ciljeve koji su pred nas stavljeni. Od pet poraza, tri utakmice smo otvarali ozbiljninm šansama koje su mogle te utakmice okrenuti na našu stranu. Nije nam lako, nije nam svejedno, meni je žao što javnost ne može da vidi kolika je doza samokritike u našoj svlačionici, koliko igrači zamjere sebi i koliko mi u stručnom štabu zamjerimo sebi što pojedine situacije nismo riješili u svoju korist, kazao je Bošnjaković, dodavši:

Rezultati ne prate naš trud, rad, želju i angažman. Odgovorno tvrdim da svaki prvotimac daje svoj maksimum. Od jedan do deset, nečije su mogućnosti desetka, nečije osmica, nečije šestica. Odgovono tvrdim da u okviru svojih mogućnosti dajemo sto posto od onoga što se traži. Nismo se povlačili ni u jednoj utakmici, u svakoj smo išli na pobjedu. Trudimo se, znamo gdje smo, znamo šta smo. Gledamo i mi tabelu, vidimo i mi u kakvom smo stanju, ali ja vam kažem, niko ne povlači ručnu, sto posto smo posvećeni na treningu i na terenu.

Ogorčen je na pojedine komentare na društvenim mrežama.

Moram da napomenem i jednu drugu stvar, zbog naših rezultata se neki ljudi, ne mogu ih nazvati navijačima, naslađuju našom nesrećom, skaču s portala na portal i pišu razne komentare. Meni neće nikad biti jasno da je tuđa nesreća povod za nečiju sreću. Želim da poručim svima da smo svi svjesni onoga što se dešava, da smo samokritični, dajemo svoj maksimum za rezultat, poručio je Bošnjaković na kraju.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!