back to top

Bosnu i Hercegovinu čeka prvi krug kvalifikacija, jedna reprezentacija odustala

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će za protivnike imati selekcije Gibraltara i Estonije, dok je reprezentacija Lihtenštajna odustala od takmičenja.

Selektor Dragan Jevtić za ovu reprezentativnu akciju računa na sljedeće igračice:

Iman Dumanjić, Rajna Tešić, Janica Filipović, Jovana Lana Novaković, Tamara Blagojević, Kristina Tekić i Teodora Peranović (Radnik Bumerang), Nejra Hejub i Nina Pupić (Emina), Jelena Pavlinović (Iskra), Lamija Oštraković (Fortuna), Dalal Bratović (SFK 2000 Sarajevo), Nina Brnić (Hajduk Split, Hrvatska), Anja Gačić (Gorica, Hrvatska), Lana Radulović (Spartak Subotica, Srbija), Alma Hasić (Häcken, Švedska), Samra Muhić (Arna-Bjørnar, Norveška), Nina Garibija (Älvsjö AIK, Švedska), Ivona Radošević (Austria Wien, Austrija), Edina Avdić (Blau-Weiss Linz, Austrija), Ivona Benković (Dortelweil, Njemačka), Delayla Batanović (Racing Louisville, SAD), Mia Karišik (Qviding, Švedska).

Jevtić je prokomentarisao protivnike u grupi:

„Kad je u pitanju kvalifikacioni turnir ekipa Lihtenštajna, nažalost je odustala od takmičenja, tako da ćemo odigrati dvije utakmice sa selekcijama Gibraltara i Estonije. U selekciji imamo dosta novih djevojaka, ali smatramo da posjeduju neophodan kvalitet i da će adekvatno odgovoriti zadacima koji su pred njima. Naša očekivanja su maksimalna, odnosno prvo mjesto u grupi i plasman u A diviziju. Kad su u pitanju utakmice koje nas očekuju smatramo da će nam selekcija Estonije biti dostojan protivnik i da ćemo u duelu sa njima odlučivati ko će biti pobjednik turnira.“

Igračice će se okupiti sutra u Etno selu Stanišići.

Raspored utakmica turnira:

24.10.2023. u 13:30 sati Gibraltar-Estonija

27.10.2023. u 13:30 sati Bosna i Hercegovina-Gibraltar

30.10.2023. u 13:30 sati Estonija-Bosna i Hercegovina


sport1.oslobodjenje.ba