back to top

Budimir: Do crvenog kartona smo bolji protivnik, nakon toga se desila glupost našeg igrača

Marijan Budimir, trener Širokog Brijega, prokomentarisao je remi svoje ekipe i Posušja u utakmici 13. kola Premijer lige BiH.

Zbog radova na Pecari, Širokobriježani su ugostili Posušje na stadionu Bare u Čitluku i remizirali sa klubom sa Mokrog doca, a konačan rezultat ovog meča je glasio 1:1.

Prema riječima Budimira, njegova ekipa je dobro ušla u utakmicu, budući da je u prvih 15 minuta imala dvije prilike, gdje je protivnički golman dobro reagovao. 

Dobro smo ušli u utakmicu. U prvih 15 minuta imali smo dvije prilike u kojima je njihov golman dobro reagovao. Nakon toga je Posušje preuzelo kontrolu i postigli su taj gol iz slobodnog udarca. Moram vidjeti što je tačno tu bilo. Uglavnom, nismo se snašli, igrali smo i protiv vjetra i tada je Posušje bilo bolje. U nastavku smo se ušli odlučnije, vjerovali smo kako možemo okrenuti utakmicu, kazao je Budimir, pa dodao:

Napravili smo sitne taktičke promjene, postigli gol i, mislim kako smo u uvodnih 20 minuta drugog poluvremena, odnosno do crvenog kartona, bili bolji protivnik na terenu. Nažalost, nakon toga se desila jedna nesmotrenost, glupost našeg igrača i nije bilo lako igrati 25 minuta sa igračem manje i tražiti pobjedu. Morali smo se povući i praktično braniti taj neriješen rezultat. Mislim da je bilo 11 na 11, da bi dobili utakmicu.

Podsjetimo, Široki Brijeg u narednom kolu gostuje kod Tuzla Cityja. 


sport1.oslobodjenje.ba