back to top

Budimir: Ovo danas nije imalo veze sa fudbalom, bio je čist prekršaj na golmanu

Marijan Budimir, trener Širokog Brijega, prokomentarisao je današnji poraz svoje ekipe na stadionu Mokri dolac u Posušju od ekipe Zrinjskog rezultatom 0:2 u susretu 17. kola Premijer lige BiH.

Širokobriježani su na Mokrom docu poraženi od Plemića sa 0:2, a poslije ovog duela, oglasio se Budimir, koji je poručio kako je greška njegovog tima u prvom poluvremenu usmjerila utakmicu.

Sami ste rekli, ovo danas nije imalo puno veze sa fudbalom. Ovdje je bilo ko dobije duel i ko ima više sreće i kome se nešto dogodi da taj nešto uspije, te da dođe do pobjede. To je bila protivnička greška ili neka druga stvar. Nije bilo puno igre, dosta smo preskakali igru. Naša pogreška u prvom poluvremenu je usmjerila cijelu utakmicu, kazao je Budimir.

On je potom prokomentarisao situaciju kod prvog gola Zrinjskog, kada je, prema njegovom mišljenju, napravljen čist prekršaj na golmanu njegovog tima.

Mislim da je bio čist prekršaj na golmanu, ali šta je tu je. Drugo poluvrijeme na individualnu kvalitetu Bilbije su došli do pogotka, a teren je bio sve gori i gori. Oni su iskoristili šanse, mi nismo i to je to, poručio je Budimir. 

Širokobriježani će u narednom kolu igrati gostujući susret protiv Zvijezde 09, a o ovom meču je Budimir poručio kako će njegov tim pokušati doći do pobjede.

Zvijezda 09 je jedna ekipa koja će nekome pomrsiti račune. Tako je bilo protiv Zrinjskog, a i protiv Borca su bili jako dobri. Pokušat ćemo pobijediti i da možemo ići na pauzu. Moramo na pauzi donijeti mnoge odluke, kazao je Budimir.

Podsjetimo, u današnjoj pobjedi Plemića su pogađali Ivančić i Bilbija. 


sport1.oslobodjenje.ba