Čaić: Mostar mi je jako lijep, jedva čekam da krene sezona

Vito Čaić rođen je 1. aprila 2005. godine, a do sada je bio standardni prvotimac i kapiten juniorske selekcije GNK Dinamo. 

Fudbaleri Veleža nalaze se na pripremama za naredni sezone već sedam dana, a Čaić je istakao da je jako zadovoljan prijemom u novom klubu.

“Jako sam zadovoljan, dečki su me super primili. Grad mi je jako lijep, stvarno se super osjećam i jedva čekam da krene sezona”, rekao nam je Čaić.

Za njega su ovo prve prave seniorske pripreme.

“Imao sam priliku igrati te dvije utakmice za Dinamo, ali ovo su prve prave pripreme sa seniorskom momčadi. Najbitnije mi je da se ustabilim, da budem dio ekipe i da im pomognem.”

O našoj ligi se informisao uoči dolaska u Velež.

“Kada je došlo do kontakta sa Veležom pogledao sam par utakmica. Razgovarao sam sa suigračima i prijateljima iz Hrvatske o ovoj ligi. Znam da je dosta zahtjevna liga, dosta teška i izjednačena. Skoro svaka utakmica je derbi i treba se dobro pripremiti.”

Velež ima veliku podršku navijača te je istakao da će to biti dodatni motiv.

“Naravno da je to veliki motiv. Rekao sam i kada sam došao da sam dobio puno prelijepih poruka. Sada te poruke treba opravdati na terenu i već sada se veselim zajedničkom slavlju u pobjedama”, rekao je Čaić.


sport1.oslobodjenje.ba