Čelik želi da izgradi svoj trening kamp, uskoro predstavljanje projekta

Nogometni klub Čelik dostavit će Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Grada Zenica projekat vlastitog trening kampa, koji planiraju izgraditi na lokalitetu “Plandilo”.

– Bez obzira na brojne organizacijske i finansijske uspjehe neophodne za oporavak kluba, svi zajedno moramo razmišljati o sportskoj perspektivi NK Čelik, a ona jednostavno ne može biti svjetla u punom sjaju bez vlastitog mjesta za treniranje za igrače svih kategorija NK Čelika.

Klub godinama muku muči s ograničenim brojem termina za treniranje koje je primoran dijeliti s ostalim sportskim kolektivima u gradu, a svjesni problema s kojima se klub susretao, te kapaciteta i veličine našega Čelika, čvrsto smo ubijeđeni da je izgradnja vlastitog trening centra jedini put za ostvarenje sportskih uspjeha u svim selekcijama – istakli su u objavi na službenim klupskim stranicama na društvenim mrežama.

Nakon vansudske nagodbe s Gradskom upravom Grada Zenica, odnosi NK Čelik i Grada Zenica, ističu, onakvi su kakve su oduvijek i željeli da budu te da osjećaju kako su “konačno pronašli zajednički jezik s Gradskom upravom na temu dugo očekivane i željene dodjele zemljišta „Plandilo“ (tzv. „Šljake“) našem klubu”.

– Projekat kojeg smo, na zahtjev Gradske uprave, bili dužni dostaviti je pripremljen od strane klupskog partnera – kompanije Aksa d.o.o. Zenica, te će u narednim danima biti dostavljen Gradskoj upravi sa zahtjevom da se isti predloži Gradskom vijeću na usvajanje.

Projekat podrazumijeva faznu izgradnju modernog trening kompleksa od kojih je za trenutne izazove krucijalno u što kraćem periodu finalizirati onu prvu koja podrazumijeva čišćenje i ograđivanje lokaliteta, te izgradnju jednog velikog terena s prirodnom travom, uz prateće improvizirane svlačionice. Detalji same izgradnje i finansijskih troškova za izgradnju ovoga projekta će biti predstavljeni na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica – ističu iz kluba.

Nadaju se i čvrsto vjeruju kako je ovaj korak, uz predstojeću deblokadu računa, potvrda konačnog ozdravljenja ovoga kluba i nešto što će Čeliku osigurati blistavu budućnost, zajedno sa svim njegovim članovima, navijačima, partnerima i sponzorima.

Klupsko rukovodstvo zahvaljuje se partneru, firmi Aksa d.o.o. Zenica, na pripremi cjelokupne projektne dokumentacije koja će biti dostavljena i predstavljena Gradskoj upravi i Gradskom vijeću na usvajanje. Zenički se klub nada da će uskoro imati i deblokiran klupski račun, za što su ispunili sve potrebne uvjete.


sport1.oslobodjenje.ba