Courtois nakon odlaska s priprema reprezentacije: Razočaran sam izbornikovim potezom!

Sukob u belgijskoj reprezentaciji pred treću utakmicu skupine F kvalifikacija za Europsko prvenstvo kulminirao je odlukom Thibauta Courtoisa da ne krene s ostatkom momčadi u Estoniju na današnju utakmicu. Golman Real Madrida navodno je odlučio to napraviti zbog toga što je kapetansku traku reprezentacije u utakmici protiv Austrije nosio Romelu Lukaku, a ne on, prenosi Index.hr.

Kapetan Belgije je Kevin De Bruyne, koji zbog ozljede ne konkurira za ovaj kvalifikacijski ciklus. Courtois je u pobjedi protiv Austrije upisao svoj 100. nastup za Belgiju, dobio i priznanje prije početka susreta, a nakon 1:1 iz te utakmice pojavila se informacija da bi taj nastup mogao biti i njegov posljednji za Belgiju.

Izbornik: Uvijek pokušavam braniti svoje igrače, ali sada je to nemoguće
Otac Realovog golmana Thierry za belgijske medije rekao je kako njegov sin zbog problema s koljenom neće igrati protiv Estonije, no izbornik Domenico Tedesco odbacio je te navode:  “Volio bih reći da je to točno, ali ne mogu lagati. Uvijek pokušavam braniti svoje igrače, ali sada je to nemoguće.”

Priznao je da je nastao problem s kapetanskom vrpcom, a ovako sve objasnio: “Zajednički smo se dogovorili da će Romelu biti kapetan protiv Austrije, a Thibaut protiv Estonije. Svi su se s time složili, no Courtois je nakon utakmice odjednom htio razgovarati sa mnom. Rekao je da ide kući jer je razočaran i uvrijeđen.”

Courtois: Biti ili ne biti kapetan nije hit, nije ni slučajna odluka
Sada se na Instagramu o svemu oglasio i Courtois. Objavio je na Instagramu crno-bijelu fotografiju belgijske reprezentacije pred početak utakmice, odnosno njen dio na kojem je zagrljen s Lukakuom. Obraćanje pratiteljima započeo je čuđenjem zbog toga što je izbornik na konferenciji za medije “djelomično i subjektivno ispričao privatni razgovor” između njih dvojice.

“Želio bih objasniti da to nije bio prvi ili zadnji put da s trenerom pričam o stvarima koje se događaju u svlačionici, ali je bio prvi put da netko to ispriča u javnosti. Duboko sam razočaran time, a želio bih reći i da trenerove procjene ne odgovaraju istini”, istaknuo je Courtios i nastavio:

“U tom sam ga razgovoru, ne da bi se meni izašlo u susret, zatražio da mi objasni odluke kako bi se izbjegle situacije kakve su nam u prošlosti štetile. Biti ili ne biti kapetan nije hit, nije ni slučajna odluka. To mora biti njegova odluka i to sam mu pokušao reći. Nažalost, nisam uspio.”

“Inzistiram na tome da nisam ništa tražio i da sam razgovarao s Romeluom Lukakuom da bi se raščistila situacija koja je nastala. Također, suprotno od onoga što je rečeno, ni s jednim drugim suigračem nisam o tome pričao. Nadalje, jučer popodne sam bio na pregledu desnog koljena. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i proučili su svu dokumentaciju pred odluku o napuštanju kampa”, zaključio je Courtois.

sport.novi.ba