Dalić je popisom pokazao da ima novi plan za Gvardiola!

Zlatko Dalić objavio je popis igrača za ključne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojima će Hrvatska 18. studenog gostovati kod Latvije i 21. studenog dočekati Armeniju. Napravio je nekoliko promjena u odnosu na prethodni popis – u reprezentaciji su opet Marin Pongračić, Luka Sučić, Marko Pjaca i Ante Budimir, dok su tek na pretpozivu završili Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Barišić, Petar Musa i Dion Drena Beljo, prenosi Index.hr.

Dalić otpisao jednog lijevog beka, a nije pozvao drugog. Jasno je što to znači
Može se reći da su za gotovo sve igrače koji su otpali s potpisa pozvane izravne zamjene, ali ne i za Bornu Barišića. Dalić je odlučio ne pozvati lijevog beka Rangersa, ali nije pozvao ni nekog drugog igrača koji pokriva tu istu poziciju, iako se očekivalo da će na popisu završiti Hajdukov Dario Melnjak.

Dalić je umjesto Barišića na popis dodao stopera Marina Pongračića, koji igra standardno u talijanskom prvoligašu Lecceu. Tako je izbornik na lijevom beku naizgled ostao na samo jednom igraču, Borni Sosi, no taj Dalićev potez zapravo nagovještava da bi lijevog beka mogao igrati Joško Gvardiol.

Gvardiol se na toj poziciji i probio u seniorski nogomet, a sad je igra i u
Podsjetimo, Gvardiol je upravo na poziciji lijevog beka i krenuo dobivati prve ozbiljnije minute u seniorskom nogometu. Igrao ju je u Dinamu, a potom i u hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu prije dvije godine.

Dolaskom u RB Leipzig puno je češće bio stoper, ali od ove sezone i transfera kod Pepa Guardiole u Manchester City opet igra lijevog beka. U dosadašnjem tijeku sezone je briljantan, a nakon sjajne izvedbe u mančesterskom derbiju Gary Neville ga je usporedio s Paolom Maldinijem, koji je također bio i stoper i lijevi bek.

Tko će biti stoperi?
Uzmemo li u obzir i da je Sosa obje utakmice listopadskog reprezentativnog ciklusa započeo na klupi za rezerve, lako je moguće da ćemo Gvardiola protiv Latvije i Armenije gledati upravo na lijevoj strani.

Uz to, Hrvatska ima dovoljno stopera na koje može ozbiljno računati. Zaigra li Gvardiol na lijevom beku, možemo očekivati da će u središnjem dijelu obrane biti Josip Šutalo i Martin Erlić, koji su sjajno funkcionirali kao tandem kad god su igrali. Tu je, jasno, i Domagoj Vida, kojeg Dalić i dalje smatra legitimnim kandidatom za početnih 11, što je i pokazao uvrstivši ga u sastav u Walesu.

sport.novi.ba