Dejan Vidić sa penala donio pobjedu Slogi prije penal-serije

Fudbaleri dobojske Sloge plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Igmana 1:0 golom Dejana Vidića u šestoj minuti sudijske nadoknade sa bijele tačke. 

Teško bi bilo reći da se u meču iz Modriče moglo uživati. Sloga bolje otvara meč, nekoliko pokušaja prema golu Aldina Ćemana, ali je čuvar mreže Igmana siguran.

Kako su minute tekle, tako je i gostujući tim primirivao Dobojlije, pa smo ušli u jedan prilično monoton period igre u kojem nije bilo bitnih dešavanja, pa se tako i na poluvrijeme otišlo sa nepopularnih 0:0.

Najbolju priliku na utakmici na startu drugog poluvremena ima Sloga. Miloš Nikolić se na prekidu priključio napadu, odlično šutirao, ali je prečka spriječila slavlje domaćeg tima. Opet smo nakon toga malo toga vidjeli u smislu konkretnog sadržaja, pa je i Edis Mulalić nekako krenuo da zatvara utakmicu. I jedni i drugi su podizali opreznost kako se približavao 90. minut, te kao da su željeli da udarcima sa 11 metara odluče o pobjedniku ovog duela. 

I onda u šestoj minuti sudijske nadoknade penal za Slogu. Produžio je sudija Danijel Perić četiri minute sudijske nadoknade, ali zbog ukazivanja pomoći Armanu Džankoviću i ulaska hitne pomoći kod klupe za rezervne igrače gotovo da se nije ni igralo u sudijskoj nadoknadi vremena, pa je utakmica nastavljena i preko te četiri minute. Marko Čubrilo je igrao rukom u kaznenom prostoru, u namjeri da se izbori za loptu, a za Perića nije bilo dileme. Loptu je uzeo Dejan Vidić i sigurno pogodio za 1:0, što je bio i konačan rezultat meča.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba