back to top

Dinamo pustio igrača, doveo ga za pola godine pa dao Lokomotivi!

Završio je prijelazni rok u HNL-u, a ono što je Dinamo radio i kako se ponašao može se opisati samo kao bizarno. I dok je u prvoj ekipi i u prvom planu javnosti bilo mnogo čudnih transfera, ono što su zadnjih osam mjeseci napravili s jednim mladim igračem nadilazi svaku logiku, prenosi Index.hr.

Anes Krdžalić, devetnaestogodišnji vezni igrač rodom iz Doboja, u malo više od osam mjeseci je odradio čak četiri transfera (uključujući i posudbe). On je prema Transfermarktu iz agencije Niagara Sports Company, iz koje su igrači poput Danija Olma i Lovre Majera i koju vodi poznati domaći menadžer Andy Bara.

Što se točno događalo s Krdžalićem?
Krdžalićevo neobično putovanje započinje u siječnju ove godine. Naime, on je od 2017. u Dinamu na stipendijskom ugovoru, a takav ugovor mu je istjecao u lipnju ove godine. No, ugovor je raskinut pola godine prije kraja, u siječnju ove godine.

Već idući dan Krdžalić potpisuje ugovor s Kustošijom, drugoligašem iz kojeg je Andy Bara nedavno Mikayla Fayea prodao u Barcelonu za, kako su iz agencije naveli, pet milijuna eura. No, već početkom veljače Krdžalić je otišao dalje.

Drugog veljače otišao je na posudbu u ljubljansku Olimpiju i tamo ostao do 15. lipnja ove godine. Do kraja sezone odigrao je 15 utakmica za slovensku momčad, a u lipnju se vratio u Zagreb i odmah je raskinuo ugovor s Kustošijom.

Dvanaestog srpnja Dinamo ga je opet doveo i potpisao s njim prvi profesionalni ugovor. No, prije nego što je odigrao ijednu utakmicu za seniorsku momčad ili prije nego što je prošao pripreme s prvom ekipom, odmah je proslijeđen na posudbu u Lokomotivu.

Došao u Dinamo, odmah proslijeđen u Lokomotivu
Opravdano se postavlja pitanje tko je u Dinamu najprije pustio mladog igrača, a onda se vrlo brzo predomislio i doveo ga još jednom, iako se iz kluba od početka komunicira kako će klub smanjiti broj ugovora, posebno s igračima na posudbama na koje se ozbiljno ne računa.

Prema izvorima bliskom igraču, saznali smo o čemu je riječ. Naime, Igor Bišćan je htio dovesti mladog igrača te je Dinamo isplastio Kustošiji sto tisuća eura odštete za veznjaka. Krdžalić je uz Topića i Sučića trebao biti još jedan igrač kojem će sad već bivši trener Dinama dati šansu.

No situacija se vrlo brzo promijenila te mu je Bišćan na pripremama rekao da na njega ne računa za ovu sezonu. Zbog toga su Plavi morali smisliti novo rješenje te su ga poslali na posudbu u Lokomotivu za koju tek treba nastupiti.

sport.novi.ba