back to top

Dino Skender: Treba nam čudo da ovo okrenemo, ali nećemo se predati

Fudbaleri Širokog Brijega danas su na čitlučkim Barama doživjeli poraz od Borca u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, a na kraju je bio rezultat 1:3.

Nakon meča u Čitluku za Arenu je govorio i trener kluba sa Pecare, Dino Skender, koji je poručio kako je njegov tim puno toga promašio da bi dobio ekipu kao što je Borac.

Specifična utakmica. Puno toga smo promašili da bismo pobijedili ekipu kao što je Borac. Mogu reći i da je Borac, kad je došao u našu trećinu, zabio gol iz prvog udarca. Isto tako i drugi, iz prekida. Presjekao nas je i taj slobodnjak. Ali nismo se predavali, dali smo sve od sebe, stvorili i prilika, bili smo u situaciji da igramo napadački, kazao je Skender, pa dodao:

Dečkima čestitam što nisu odustali. Prva je utakmica, naravno da nije lako. Treba nam svojevrsno čudo da ovo okrenemo u drugoj utakmici, ali treba vjerovati, zašto ne. Možemo mi tamo napraviti neko iznenađenje, odustajati sigurno nećemo.

Skender se potom osvrnuo na duel protiv GOŠK-a u narednom kolu koji se igra u ponedjeljak. 

To je nama sada prioritet. Naša najveća borba je u prvenstvu. Ovo je sve bonus. Naravno da nam taj Kup otežava posao u prvenstvu, ali ovaj put ćemo se dovoljno odmoriti i biti spremni za utakmicu s GOŠK-om, kazao je Skender.

Podsjetimo, utakmica između Širokog Brijega i GOŠK-a se igra u ponedjeljak od 15 sati i 30 minuta. 


sport1.oslobodjenje.ba