back to top

DOGOVORENI SU SVI DETALJI: Antonio Konte se vraća na mesto svog najvećeg uspeha!

Dogovoreni su svi detalji, Antonio Konte je spreman za povratak na klupu Juventusa sledećeg leta, tvrdi rimska radio stanica “Radio Radio”.

Konte je trenutno bez kluba. Poslednji angažman imao je u Totenhemu. ‘Sparsi’ su otpustili Italijana u martu nakon kritičkih izjava prema vlasniku kluba Danijelu Leviju.

U svojoj prvoj sezoni, Konte je osvojio prvenstvo sa Juventusom 2012. godine. U Kupu je izgubio finalu od Napolija (0:2). U augustu 2012. Konte je osuđen na desetomesečnu zabranu zbog saučesništva u kockanju, koja je nakon toga smanjena na četiri meseca. Potom je vodio Sijenu u drugoj ligi.

U decembru 2012. vratio se na trenersku klupu Juventusa, a 2013. uspeo je odbraniti Skudeto. U svojoj poslednjoj sezoni, Konte je doveo klub do trećeg uzastopnog naslova. Ugovor mu je sporazumno raskinut 2014. godine.

Konte je ostavio dubok trag kao igrač Juventusa, potom i kao trener i njegovom povratku raduju se verovatno svi navijači čuvene ‘Stare dame’.

Torinskog velikana trenutno vodi Masimilijano Alegri, koji ima ugovor do leta 2025. godine i sa njim su ‘Bjankoneri’ trenutno na drugom mestu Serije A.

www.sportskacentrala.com