Dolaze li Vrančić i Jelić Balta na Koševo?

Paralelno sa pripremama i treninzima koji se odvijaju u Trening kampu u Butmiru,  Bordo tim radi na rješenju igračke križaljke. Do sada su u klub stigla četiri nova igrača (Samir Zeljković, Amar Beganović, Elvir Duraković i Vinko Soldo), a tokom ove sedmice bi ugovor sa klubom trebali definisati i golman Matej Delač te Kevin Viveros, kolumbijski krilni napadač.

Ono što svakako sviju interesuje da li će biti povratka Marija Vrančića i Ivana Borne Jelić Balte u klub? Kako nam je potvrđeno, njih dvojica čekaju rješavanje papirologije sa svojim klubovima, nakon čega bi se trebali pridružiti Bordo timu.

Vrančić ima ugovor sa Rijekom do narednog ljeta, ali bi isti po svemu sudeći trebao biti raskinut, a to bi trebalo značiti i povratak bivšeg bh. reprezentativca na Koševo. Identična je situacija i sa Jelić Baltom, koji čeka razvoj situacije sa Wislom Krakow.

Ono što je sigurno da obojica svoje planove za narednu sezonu vežu sa klubom sa Koševa, a to svakako može da raduje kako navijače tako i stručni štab FK Sarajevo. Svi se nadaju da bi se fudbaleri mogli pridružiti do polaska na pripreme u Sloveniju, kako bi se mogli što bolje pripremiti za duele koji im slijede.

Sarajevo će sutra saznati ime protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige, a u Sloveniju putuju 23. juna.


sport1.oslobodjenje.ba