Đorić zadovoljan početkom priprema: Najbitnije da nema povreda

Ekipa se trenutno sprema u Konjicu, a danas smo imali priliku razgovarati sa veznim fudbalerom Igmana, Ivanom Đorićem, koji je bio jedan od najvažnijih igrača ekipe u jesenjem dijelu sezone.

Igman na početku priprema nema problema sa povredama.

“Zadovoljan sam, radimo dobro. Najbitnije je da nema povreda i da smo bukvalno svi igrači na raspolaganju šefu. Svi smo tu zajedno od prvog dana i nema nekih ozbiljnijih izostanaka.”

Tim iz Konjica pred sami kraj jesenjeg dijela je zaigrao dosta bolje.

“Sigurno da nije bila najidealnija sezona iza nas. Mislim da i stručni štab i Uprava, ali i mi igrači nismo baš zadovoljni cijelom sezonom. Ipak, mislim da su posljednja dva kola pokazala kako treba da igramo i u kojem smjeru treba da idemo kao ekipa i kao klub. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Iskreno, najbolje bi bilo da ova pauza i nije počela u tom trenutku jer smo uhvatili neki korak i išli u pravom smjeru.”

Đorić je bio jedan od najstandardnijih igrača ekipe.

“Drago mi je da sam bio jedan od najstandardnijih igrača. Imali smo u jednom u trenutku jedan težak period od 6-7 utakmica bez pobjeda, takvo nešto nikada nije drago niti igrači niti klubu, ali pred sami kraj polusezone smo došli na svoje i mislim da smo pokazali neki smjer u kojem trebamo da se svi zajedno krećemo.”

Borba za opstanak neće biti nimalo laka, no cilj kluba je jasan.

“Mislim da će biti borba do posljednjeg kola. Nadam se da ćemo dobro otvoriti sezonu i uzeti bodove odmah na početku da bismo što ranije osigurali opstanak. Sigurno nam je cilj da uplovimo u mirnu luku, no naravno da će biti teško jer su sve ekipe pojačale. Sve ekipe su kvalitetne. Neke ekipe, kao i mi, ne zaslužuju da budu na niskom mjestu, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nadam se opet da ćemo te bodove koji su nam prijeko potrebni osvojiti što prije.”


sport1.oslobodjenje.ba