Edin Rustemović: Dinamo Minsk nema stranaca, ali stanje na tabeli pokazuje da su kvalitetni

Veznjak Željezničara Edin Rustemović govorio je za klupsku stranicu o dosadašnjim utiscima nakon što je ranije ovog mjeseca postao član kluba sa Grbavice.

“Generalno, dosta igrača sam znao iz lige, ligu poznajem. Prihvatili su me na najbolji mogući način, uklopio sam se. Trebat će još vremena, ali mislim da će to ubrzo biti na svom mjestu. Treninzi su bili malo teški, sa trenerom Nerminom Bašićem već sam sarađivao u Tuzli i mogu reći da ću prihvatiti odgovornost i da ću dati sve od sebe da savladam neke taktičke zamisli”, kazao je Rustemović na početku.

Istakao je da kašnjenje sa pripremama za ostatkom ekipe ne bi trebalo biti problem.

“Kasnim sa pripremama sedam dana, ali trudim se, radim da dostignem ekipu i normalno, nadam se da ću biti od pomoći ekipi i klubu. Svakako, dat ću svoj maksimum u svakom trenutku. Svi koji me poznaju znaju kakav sam karakter”, kazao je veznjak Željezničara.

Rustemović je komentarisao i evropskog protivnika za Željezničar, ekipu Dinamo Minska.

“Dinamo Minsk je dobra ekipa, iako mislim da sada nemaju nijednog stranca, ali stanje na tabeli pokazuje da su kvalitetni. Skautirat ćemo ih, imamo svoje šanse, imamo dvomeč, imamo svoje ciljeve i nadamo se najboljem”, kazao je Rustemović za kraj.


sport1.oslobodjenje.ba