back to top

Emina Ekić putovala 28 sati da igra za reprezentaciju BiH: Želim postizati golove

Dvadeset i osam sati putovanja od Melburna do Sarajeva nije ostavilo previše traga na mladoj Emini Ekić koja na okupljanje reprezentacije uvijek stiže raspoložena i sa osmijehom.

„Umorna sam malo, ali mi je fino kad ovdje dođem i ne bih toliko putovala da ne volim da igram za reprezentaciju“, u dahu kaže Ekić.

Razloga za raspoloženje ima jer je u međuvremenu promijenila klub i sada je članica Melburn sitija, u kojem se brzo adaptirala i već postigla prelijep pogodak, koji je naše medije podsjetio na spektakularne golove iz kornera Blaža Sliškovića.

Naša reprezentativka na pitanje da li joj godi to poređenje i zna li uopšte ko je Blaž Slišković iskreno odgovara: „Nisam znala, do ovog gola, a onda su mi mama i tata puno pričali o njemu. Znam da je on fudbalska legenda i drago mi je kad kažu da taj moj gol podsjeća na nekadašnje njegove. Čula sam toliko lijepih priča o gospodinu Sliškoviću i bila bih sretna da ga jednom upoznam.“

Ekić je podijelila i utiske o novom klubu: „ Mi smo dio engleskog Mančester sitija, radimo po njihov planu i programu i to mi se mnogo sviđa.Volim taj način treniranja jer mi pruža mogućnost da napredujem. Australijska liga je brza, jaka, mi dobro igramo i zadovoljna sam. Nakon ovog gola, nadam se da će ih biti još a željela bih i da postignem prvi pogodak u dresu reprezentacije.“


sport1.oslobodjenje.ba