Evo šta je Vinko Marinović izjavio nakon današnje utakmice u Konjicu

Vinko Marinović, trener Borca, na konferenciji za medije poslije susreta na Gradskom stadionu u Konjicu je prokomentarisao meč između Igmana i njegove ekipe.

Banjalučki klub je danas slavio minimalnu pobjedu protiv Igmana, a gol vrijedan tri boda za ekipu Borca je postigao David Čavić u 26. minuti.

U svom obraćanju novinarima poslije susreta, Marinović je poručio kako su u Borcu i prije utakmice znali da će ih u Konjicu čekati težak meč i teški uslovi. 

Mi smo i prije utakmice znali da će nas ovdje čekati težak meč i teški uslovi, i stvarno je tako bilo. Četitam svojim igračima jer su danas odigrali dosta odgovorno, imali su dobar pristup i uradili su ono što smo tražili od njih. Mislim da smo kompletnu utakmicu kontrolisali, iako je bio težak teren, kazao je Marinović, pa dodao:

– Imali smo dobrih akcija po ovom teškom terenu, imali smo još šansi da damo taj drugi gol i da možda ranije završimo utakmicu. Međutim, nismo, ali sve u svemu, zadovoljan sam karakterom i načinom igre svojih igrača. Mogu biti prezadovoljan i još jednom čestitam igračima na još jednoj pobjedi.

Podsjetimo, Borac u narednom kolu igra susret protiv Sloge. 


sport1.oslobodjenje.ba