back to top

Fantastična prodaja Brightona: Chelsea ima najbolji dvojac lijevih bekova u Premier ligi

Iako je više od dva mjeseca bio meta Manchester Cityja i glavna opcija zauzeti mjesto kraj lijeve bočne linije, Marka Kukurelja trebao bi biti promoviran u dresu u sljedećih nekoliko sati Chelsea.

Kasno sinoć 24-godišnji Španjolac bio je na liječničkim pregledima. U Brightonu i Chelsea na sve načine pokušavaju što brže završiti papirologiju prije večerašnjeg početka prvenstva.

Cijena transfera iznosit će 55 milijuna eura plus još 7 milijuna eura u bonusima. U sklopu transfera, Levi Coville će sljedećih godinu dana provesti u Brightonu kao posuđeni igrač londonskog kluba.

Kukurelja prošao čuvenu “La Masiju”, omladinsku školu Barcelone. Nažalost, nikada nije dobio pravu priliku u španjolskom divu i samo je jednom nastupio prije 5 godina u Kupu kralja. Igrao je na posudbama u Eibaru i Getafeu. U lipnju prošle godine debitirao je za seniorsku selekciju Španjolske.

U sezoni 2019/20 Eibar ga je otkupio od Barcelone za dva milijuna eura, a zatim ga prodao natrag Barceloni za duplo veći iznos. Godinu dana kasnije javio mu se Getafe i isplatio mu gotovo 12 milijuna eura čime je postao apsolutni rekorder momčadi iz predgrađa Madrida.

Na početku prošle sezone Brighton je potrošio 18 milijuna eura i doveo ga u svoje redove – sada je prodan za tri puta veću cijenu. U Premier ligi je upisao 35 nastupa uz po jedan gol i asistenciju.

U momčadi sa Stamford Bridgea imat će izuzetnu konkurenciju u vidu Bena Chilwella i Marcosa Alonsa. Čini se da ovim potezom vode ljude Chelsea spreman da se oprosti od Alonsa i sada su velike šanse da će prijeći u Barcelonu.


www.sportskenovosti.net