Faruk Hadžibegić odgovorio Semiru Efendiću: Vrijeme će suditi,, savez presuditi…

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, oglasio se na svom Facebook profilu i odgovorio Semiru Efendiću koji je ‘‘prozvao‘‘ bh. selektora.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti nakon utakmice:

– Sat vremena nakon utakmice, odgovarao sam na pitanja novinara, kako bih pokazao svima da ne bježim od vlastite odgovornosti. 

Svjestan sam svoje odgovornosti, a u narednim danima će biti prilike i da dodatno dam određena pojašnjenja. Moglo je i moralo bolje, a predmet analize će biti, zašto nije!

Međutim, ono što me žalosti kao čovjeka, jeste činjenica da sada o poziciji selektora raspravljaju i određeni političari, među kojima je i Semir Efendić, koji vjerovatno na taj način želi sakupiti sebi određene političke poene, pa se služi populističkim izjavama.

Nikad ne komentarišem politiku, niti političare, a N/FS BiH je ustrojen mnogo prije nego ću ja doći za selektora, pa sam ja pogrešna adresa i ne dopuštam da se preko mojih leđa vode politički obračuni.

Šta god ko mislio, ja volim Bosnu i Hercegovinu, svim srcem, a politika me nikad nije interesovala, a posebno ne političari, skloni populizmu.

Obojica smo javne osobe, a i o radu gospodina Efendića bi se dalo polemisati, a i o nekim drugim stvarima, ali nikad ne bih sebi dopustio da komentarišem nekoga ili nešto, što nije moj dijapazon djelovanja, za razliku od mnogih!

Vrijeme će suditi, Savez presuditi, ali molim političare da na meni i reprezentaciji sakupljaju jeftine političke poene, napisao je Hadžibegić. 


sport1.oslobodjenje.ba