FK Borac kreće u saradnju sa drugim bh. klubom, Puzigaća će biti njegov novi trener

Dva kluba će zajedno realizirati mnogobrojne projekte, a ključni su oni na razvoju infrastrukture na i oko stadiona BSK.

Saopštenje banjalučkog premijerligaša prenosimo u cijelosti.

U novu sezonu Fudbalski klub Borac i Fudbalski klub BSК ulaze rame uz rame sa zajedničkim ciljem-da postanu jači nego ikad.  

Nakon što je 19. septembra 2022.godine stavljen paraf na ugovor o zajedničkoj saradnji kucnuo je čas da slova na papiru prerarastu u djela. 

U narednom periodu, a shodno ranije postignutom dogovoru, dva kluba zajedničkim snagama krenuće u realizaciju mnogobrojnih projekata, od kojih su ključni oni na razvoju infrastrukture na i oko stadiona FК BSК. 

FК Borac učiniće sve što je potrebno da se fudbalska romantika vrati na „Čaire“ i da naš BSК ponovo izraste u jedan od prepoznatljivih simbola banjalučkog fudbala. 

Prvi korak ka tome je stvaranje svih preduslova za nesmetan rad kako bi u redovima BSК-a stasavale nove generacije igrača i trenera, pa tako već narednog mjeseca započinju radovi na izgradnji novih terena sa prirodnom i vještačkom travom. 

FК BSК dobiće ukupno četiri terena, glavni sa prirodnom travom, te tri sa vještačkom podlogom, a na ovim terenima treniraće i selekcije FК Borac. Na ovaj način, zajedničkim snagama, doprinijećemo daljem razvoju fudbalske infrastrukture u Banjaluci, neophodne za iskorak ka svim budućim uspjesima. 

Želja svih nas je da Borac i BSК, rame uz rame, jedno drugom budu od koristi i pri ruci, i da postanu primjer uspješne saradnje na svim nivoima. Želja svih nas je da FК BSК postane idealna sredina za dalji napredak mladih igrača, sredina u kojoj će mladi igrači dobiti priliku da dokažu sav svoj talenat i da na najbolji mogući način premoste najteži put u razvoju igrača-prelazak iz omladinskih u seniorske vode. 

FК Borac daće punu podršku, i igrački, i trenerski, u ostvarivanju tog cilja, a uvjereni smo da će se o fudbalu koji se igra na „Čairama“ tek pričati. FК BSК u narednoj sezoni vraća se u prvoligaški karavan RS. 

Igrački kadar biće sastavljen od mladih fudbalera iz banjalučke regije, a za novog šefa stručnog štaba imenovan je Bojan Puzigaća koji će 3.jula odraditi prvi trening sa ekipom. 

Uvodni dio priprema biće obavljen u Banjaluci, a potom slijedi odlazak na Vlašić. 

Sve ovo su tek prvi koraci na našem zajedničkom putu, a čeka nas puno posla kako bi se obistinile riječi s početka-da postanemo jači nego ikad, stoji u saopštenju FK Borac. 


sport1.oslobodjenje.ba