FK Sloboda: Šta je na dnevnom redu klupske Skupštine?

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda zakazana je za 7. decembar u 17:30 sati, a na dnevnom redu ovog naznačajnijeg klupskog tijela naći će se nekoliko bitnih prijedloga, između ostalog i izmjene Pravilnika i Statuta FK Sloboda. Tim izmjenama predviđeno je veće učešće klupske Skupštine u operativnom radu Kluba, odnosno direktnija saradnja sa klupskom Upravom i Generalnim direktorom.

Pored izmjena Statuta, prema dnevnom redu predviđeno je da predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović obrazloži Izvještaj o radu Upravnog odbora FK Sloboda za period juli-novembar 2023. godine, te da predstavi finansijske rezultate rada Uprave koju predvodi. Slične izvještaje mora obrazložiti i koordinator Omladinskog pogona Adnan Mujezinović.

Iako se proteklih dana pojavila spekulacija da će članovi Skupštine, njih 31, glasati i o povjerenju predsjedniku Mujkanoviću ta tačka nije navedena u dnevnom redu. Mujkanović je u nekoliko medijskih nastupa naglasio da postoje struje koje ga žele skloniti sa čela Kluba, no nije poznato da li pri tome misli na članove Skupštine, pred kojima će u četvrtak polagati račune. 


sport1.oslobodjenje.ba