(FOTO) Irfan Durić objavio prepisku sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora FSBiH: Ne znam zašto je Čolpa to izjavio…

Nakon što je član Izvršnog odbora i Komiteta za hitnost NSBiH Fuad Čolpa izjavio da su svi pripadnici Izvršnog odbora NSBiH iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati odigravanje prijateljske utakmice Rusija – BiH, oglasio se i potpredsjedniks FSBiH Irfan Durić, koji je jedini glasao protiv utakmice u Sankt Petersburgu.

U izjavi za uskvijesti.ba, Đurić je istakao da je bio u kontaktu sa svim (bošnjačkim – op.a.) članovima Izvršnog odbora i tražio od njih da konačna odluka bude donesena upravo na Izvršnom odboru.

– Ne znam zašto je to izjavio Čolpa, rekao je Durić i dodao:

 Bio sam u kontaktu sa svim (bošnjačkim – op.a.) članovima Izvršnog odbora i tražio, te dobio podršku da budem protiv, kao i da konačnu odluku donesemo na Izvršnom odboru. Kao dokaz šaljem vam moju komunikaciju sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora NSBiH, istakao je Đurić.

Podsjetimo, Čolpa je izjavio sljedeće:

– Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao: “Svi su Bošnjaci za, članovi Izvršnog odbora. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO”. Rekao sam mu: Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš. Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra, istakao je Čolpa. 

  Tri utakmice Premijer lige BiH u srijedu, na sve tri promijenjene sudije

Pogledajte prepiske koje je objavio Đurić.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!

Supported by TNT Grupacija