back to top

(FOTO) Ovo je jasan pokazatelj kako smo sinoć igrali u Lihtenštajnu

Bosna i Hercegovina je sinoć savladala selekciju Lihtenštajna rezultatom 2:0, strijelci za naš tim su bili Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović.

Zmajevi su u potpunosti nadigrali, moramo to reći, dosta slabijeg protivnika, koji nije imao nikakve šanse na terenu u Vaduzu.

Tim koji je prvi put sa klupe predvodio Savo Milošević, novoimenovani selektor Bosne i Hercegovine, nametnuo se od prvog trenutka na terenu, a pravo je čudo kako Edin Džeko i saigrači nisu postigli više pogodaka.

Naš tim je uputio ukupno 28 udaraca prema golu Lihtenštajna, od čega je njih 12 išlo u okvir gola. Domaći fudbaleri su šutirali samo tri puta od čega jednom u okvir gola kojeg je čuvao Ibrahim Šehić. 

Posjed lopte u nogama Miloševićevih izabranika je bio 65%, a 485 tačnih pasova naspram 144 koliko je imao Lihtenštajn jasno govori koliko smo bili dominantni.

Treba još jednom reći da je ekipa protiv koje smo igrali prilično fudbalski skromna, ali zbog svega što se dešavalo u ovim kvalifikacijama u našem timu, jasno je da je ovo jako bitna pobjeda za Zmajeve iz više razloga.

O načinu igre govorio je i selektor Milošević u svojoj izjavi poslije susreta u Vaduzu.  

– Čestitke momcima, prije svega. Prvo poluvrijeme je bilo prekida i izgubili smo malo ritam. Mijenjali smo momke, jer imamo novu utakmicu za tri dana. Mislim da mogu svi biti zadovoljni, prije svega odnosom. Jedino što je falilo danas i što nije bilo na nivou je realizacija. Mislim da smo imali sedam-osam šansi, ali možda je bolje što danas nismo postigli više golova i da to u ponedjeljak nadoknadimo. Ovo je početak novi i momci su to prihvatili. Za tri dana je nova utakmica, sada je vrijeme da se oporavimo i idemo dalje, rekao je Milošević.


sport1.oslobodjenje.ba