(FOTO) Posušje šokiralo Zrinjski i nanijelo mu prvi premijerligaški poraz ove sezone

U zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski je ugostio ekipu HŠK Posušje. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist gostiju.

Prvi pokušaj na utakmici vidjeli smo u šestoj minuti utakmice, kada je sa 25 metara pokušao Begić, ali je Marić lagano odbranio njegov udarac.

Ipak, samo pet minuta kasnije kapitulirao je golman Zrinjskog. Nakon jednog kontranapada jedan na jedan sa golmanom je izašao Gabrijel Boban koji je to lagano riješio za vodstvo od 1:0.

U nastavku prvog dijela pokušavao je Zrinjski preko Tičinovića, ali su njihovi napadi u prvom poluvremenu bili zaista dosta loši.

Sa druge strane u prvom poluvremenu Posušje je zarpijetilo preko Kamenara i Mandića, ali oba udarca nisu išla u okvir gola domaćih.

Pokušao je Krunoslav Rendulić na početku drugog poluvremena sa dvije izmjene da razdrma ekipu Plemića, ali to nije danas pošlo za rukom.

Zrinjskom nije pomogao ni drugi žuti karton koji je dobio Dominik Begić u 64. minuti utakmice. Imao je svoje prilike Ćuže, kao i Bilbija posebno onu u finišu susreta, ali na kraju Posušje je slavilo sa 1:0.  


sport1.oslobodjenje.ba