back to top

(FOTO) Sloboda zadržala maksimalan učinak na Tušnju

Sloboda do vodećeg gola dolazi iz prvog pravog napada na meču. Igrala se 16. minuta kada je Said Husejinović ušao po lijevoj strani u kazneni prostor, namjestio se na desnu nogu i pogodio za vodstvo svoje ekipe.

Nastavio je tim Zlatana Nalića da atakuje ka golu gostiju iz Tešnja i nakon pogotka, ali šutevi Kalesića, Husejinovića, Hadžanovića i Dervišagića ne završavaju tamo gdje trebaju. Odličan na golu TOŠK-a je bio golman Samir Selimović. Napadi Slobode su se isplatili i u 42. minuti Tuzlaci dobijaju penal. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Kenan Delić za ugodnih 2:0.

Mogao je Haris Dilaver u finišu prvog poluvremena da potpuno potopi TOŠK, ali se u sjajnoj situaciji spetljao i nije završio akciju adekvatnim šutem, a odbrana TOŠK-a izbija loptu u korner. Nakon kornera prijeti Srđan Vulić, trese se okvir gola. 

U drugom poluvremenu Sloboda kontroliše utakmicu, s vremena na vrijeme zaprijeti Selimoviću, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti se tek bude pred kraj susreta kada Musa dva puta šutira u kratkom vremenskom roku, ali Dalipagić brani njegove udarce. 

Priliku da završi posao na ovom meču imao je Muharem Ćivić u 82. minuti, lopta prolazi tik pored stative Selimovićevog gola. Ujedno, to je bilo i posljednje pravo uzbuđenja na meču, pa Sloboda slavi i osmu domaću pobjedu u sezoni i čuva prvo mjesto, dok je TOŠK ostao na svega osam osvojenih bodova u sezoni.


sport1.oslobodjenje.ba