back to top

(FOTO) Sramotno suđenje Halkića obilježilo susret: Borac savladao Posušje zahvaljujući bizarnom autogolu

U okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Borac je na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostio ekipu HŠK Posušje. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist Banjalučana. Nažalost, utakmica i prilike će ostati u sjeni još jednog užasnog suđenja u Banjaluci, a ovoga puta u izvedbi Harisa Halkića iz Sanskog Mosta.

Utakmica je loše počela za goste iz Posušja jer su u desetoj minuti utakmice kada je Karačić morao izvesti Kamenara i uvesti Brkovića.

U 14. minuti utakmice Čelić je pravio veliku grešku, ali Babić nije uspio da uposli Rozića. U prvih 25. minuta Borac je jednom zaprijetio preko Grahovca, ali lopta je otišla preko gola.

Do kraja prvog poluvremena pokušao je jedanput Rozić za Posušje, te Kvržić i Makarić za Borac, ali pogodaka u prvom poluvremenu nije bilo.

Posušje je u drugom poluvremenu imalo mnogo više od igre, ali udarci Rozića u dva navrata nisu našli put do mreže. 

Osim Rozića odlične udarce imali su Maglica i Babić sredinom drugog poluvremena, ali Mijatović je u oba navrata spašavao Borac sjajnim intervencijama.

Na scenu je stupio i glavni sudija ovog susreta Haris Halkić sa “završnim činom” u 74. minuti utakmice kada je pokazao drugi žuti karton Maglici zbog “žestokih” protesta nakon sviranog faula.

Prethodno, vrijedi napomenuti da je Halkić isključio u prvom poluvremenu pomoćnog trenera Posušja, a na početku drugog poluvremena i Branka Karačića, glavnog trenera.

Ostaje pravo pitanje za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, a to je kako je ovaj čovjek uopće došao do najvećeg ranga fudbala u našoj zemlji i ko mu je to omogućio?

Pogodak odluke desio se u 87. minuti utakmice kada je vlastitog golmana prevario Marić sa čak 12 metara kada je želio otkloniti opasnost glavom, ali je lopta završila u mrežu gostiju.


sport1.oslobodjenje.ba