back to top

(FOTO) Željezničar odličnom partijom uveličao rođendansko slavlje FK Fojnica

FK Fojnica danas je ugostio FK Željezničar u prijateljskoj utakmici organizovanoj povodom proslave 95. rođendana fojničkog kluba, a meč je okončan rezultatom 7:0 za goste iz Sarajeva.

Bilo je jasno da se klub koji se takmiči u Kantonalnoj ligi Srednjebosanskog kantona ne može sportski suprostaviti Željezničaru, a ni vremenski uslovi u kojima je utakmica odigrana bili su daleko od dobrih. Ipak, ni jedno ni drugo nije spriječilo da znatan broj ljubitelja fudbala u Fojnici, ali i cijeloj bližoj regiji, bude danas na stadionu i pruži podršku i jednom i drugom klubu.

Za Željezničar su od prve minute zaigrali Duškaj, Musić, Drina, Dubačkić, Jašarević, Biber, Fočo, Drljo, Gasal, Al-Jaber, Haračić. U drugom poluvremenu su igrali i Kolić, Turanjanin, Šehić, Pašić, Efendić, Alagić, Šabić, Šemdin, Alibašić, Džafo i Mešić.

Meč je okončan rezultatom 7:0 za Željezničar, a dvostruki strijelac u ovom duelu bio je mladi Arman Džafo, dok su po jedan gol postigli Haračić, Jašarević, Drljo, Gasal i Turanjanin.

Naredni premijerligaški meč Željezničar igra za vikend, kada mu na Grbavici gostuje Zvijezda 09.


sport1.oslobodjenje.ba