back to top

Guardiola poručio: Ne kritikujte Haalanda ne mogu da spavam zbog njegovih promašaja

Erling Braut Haaland je i ove sezone krenuo moćno i efikasno istrese mreže rivala, ali je uprkos tome na meti kritika.

Manchester City će ugostiti Nottingham Forest u 6. kolu Premier lige. Menadžer branioca titule u šampionatu Engleske Pep Guardiola najavio je meč osvrtom na formu Erlinga Haalanda.

Norveški napadač je do sada postigao sedam prvenstvenih golova i vodeći je strelac šampionata. Zbog realizacije njegovih prilika, koja ove sezone iznosi 29 posto, dok je u istom periodu prošle sezone bilo 60 posto, neki su počeli da kritikuju sjajnog 23-godišnjeg strijelca. Guardiola ga brani.

“Imao je velike šanse i mogao je već da postigne 14 ili 15 golova. To znači da igramo dobro. Kako ekipa igra, sudim po tome koliko je šansi imao Erling. Ako nije u šansi značida nešto nije u redu sa dinamikom i procesom u našoj igri“, rekao je Guardiola.

“Savjetujem vam da ga ne kritikujete previše. Kritikujte defanzivce, štopere ili trenera, ali nikada napadača koji daje golove jer će on da postigne gol i da vas dovede u poziciju da mu se morate izviniti. On svake sedmice napreduje. Ne mogu da spavam zbog Haalandovih promašaja“, našalio se Guardiola za kraj, prenosi N1 Sport.

sport.novi.ba