Hadžibegić: Kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju

U razgovoru za crnogorski portal Lobsport, on je poručio kako reprezentativci BiH odnos iz klubova moraju prenijeti u reprezentaciju, što očigledno nije slučaj.

Osim toga, poručio je kako se kod nas uspjeh i neuspjeh pravda kroz političku situaciju, te je dodao kako je to jako prisutno.

Nažalost, kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju. Ima toga, jako je prisutno. Međutim, isto tako treba da pogledamo u realnost. Naša ekipa ima budućnost, mlada je, a sa druge strane, moramo priznati i kvalitet protivničkih timova koji nije slabiji od našeg. Prema tome, jedno su želje, a realnost na terenu nešto drugo, kazao je Hadžibegić, pa dodao:

Moramo čestitati protivnicima, a treba da izvučemo pouke šta bi trebalo napraviti da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, fudbalere koji igraju u ozbiljnim evropskim ligama, ali taj profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo prenijeti i u reprezentaciji.

Podsjetimo, Hadžibegić je u dva navrata bio selektor Zmajeva. Prvi put 1999. godine, a drugi put u januaru ove godine, kada je naslijedio Ivayla Peteva.

Kvalifikacije za EURO 2024. godine, počeo je pobjedom nad Islandom, ali je u junu napustio kormilo reprezentacije BiH nakon poraza od Slovačke, Portugala i Luksemburga.

I pored neuspjeha u kvalifikacijama, BiH će imati još jednu priliku da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo i to krož baraž, koji se igra u martu sljedeće godine.

Voljom žrijeba u polufinalu baraža BiH će u Zenici 21. marta igrati protiv Ukrajine. U slučaju prolaza, BiH bi ponovo bila domaćin i to boljem iz duela Izrael – Island.

Kompletan intervju Hadžibegića za gore spomenuti portal možete pročitati na ovom linku.


sport1.oslobodjenje.ba