Horde zla kao nekada: Truba se nakon dugo godina vraća na sjevernu tribinu?

Fudbalski klub Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Željezničar, a utakmica se igra 08. oktobra (nedjelja) sa početkom od 20:30h.

Najvatreniji navijači Sarajeva, Horde zla, na ovom meču će ujedno proslaviti i 36. rođendan grupe i tim povodom spremaju istinski spektakl.

Horde zla su u proteklim danima serijom fotografija iz prošlosti podsjetile navijače Sarajeva na slavnu historiju grupe i pozvale sve generacije Bordo tifoza koje su makar jednom bile na sjeveru, da u nedjelju ponovo dođu na ovu tribinu i upotpune spektakl koji se sprema.

Prema pojedinim informacijama koje su se pojavile, na sjeveru će nakon dugo vremena zasvirati i ‘truba‘, što će mnoge navijače Sarajeva vratiti u prošlost i momente kada je sjeverna tribina bila na svom vrhuncu, a Horde zla regionalni i svjetski hit.

Mnogi se rado sjećaju tadašnjih snimaka ‘hordanja u argentinskom stilu‘ koji su obilazili svijet, a u nedjelju ćemo, po svemu sudeći, nakon mnogo godina imati priliku još jednom vidjeti Horde zla u ovom izdanju. 


sport1.oslobodjenje.ba