back to top

Hurem i Nikolić složne: Da nije bilo crvenog, slavile bismo pobjedu

Nakon utakmice selektorka Samira Hurem je izjavila:

Prije svega, želim da čestitam svojim igračicama, odigrale su jednu odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo pokazali da smo tim, da imamo kvalitet i karakter. Imali smo nekoliko dobrih prilika i žao mi je što nismo napravili ubjedljiviju prednost. Ovo su mlade igračice i crveni karton je sve poremetio. Da nije došlo do toga, sigurna sam da bismo osvojili tri boda. Međutim, odigrali smo i sa deset igračica veoma dobro, borili smo se. Ova ekipa zaslužuje podršku i zahvaljujem svima koji su bili uz nas, rekla je selektorka Hurem.

Slično razmišlja i kapitenka Milena Nikolić:

Napravile smo dobar rezultat i cure su pokazale kako se bori za ovaj grb i ovu državu. Imamo jako mlad tim, ali veliki potencijal i to je ova ekipa danas pokazala na terenu, istakla je Milena i dodala:

Nažalost, crveni karton na otvaranju drugog poluvremena nas je poremetio. Da smo bili kompletni do kraja utakmice sigurno bismo ostvarili pobjedu, jer smo tokom prvog poluvremena dominirali. Imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili. Ali smo zadovoljni, pružili smo maksimum i sigurna sam da ćemo sa ovom mladom ekipom napraviti dobre stvari u budućnosti, zaključila je ona.


sport1.oslobodjenje.ba