Husnić o radovima na rekonstrukciji terena stadiona Rođeni: Ne može se sa jednim čovjekom raditi posao od tri miliona KM

Građevinski radovi na rekonstrukciji terena odvijaju se prema utvrđenoj dinamici, tvrde iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali stvari na terenu govore drugačije.

U Veležu su s izvođačem radova, nakon što je prvi rok probijen, dogovorili da polaganje trave na stadionu Rođeni u Mostaru bude okončano do trećeg septembra. I taj rok, izvjesno je, neće biti ispoštovan.

Potvrdio je to u razgovoru za Faktor predsjednik Rođenih Senad Husnić.

Imao sam komunikaciju sa Fudbalskim savezom BiH i izvođačem radova. Obećali su i garantovali da će polaganje trave krenuti naredne sedmice. Da li u ponedjeljak ili petak, nije precizirano, ali obećano je sljedeće sedmice – rekao je za Faktor Husnić.

Izgradnja novog travnjaka stvorila je brojne probleme Veležu.

Mi smo, između ostalog, zbog terena ostali bez šest članova Upravnog odbora – govori Husnić.

Pored toga Rođeni bilježe i finansijske gubitke, a trpe i rezultati zbog toga što Velež trenira i igra utakmice van svog doma.

Ponadali su se u Veležu da bi utakmica sa Sarajevom u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine mogla biti prva na hibridnom travnjaku, ali od toga neće biti ništa.

  Sve spremno za duel na Pecari: Barbarić i Marinović odabrali početne postave

Husnić smatra da izvođač radova nema kapacitet.

Ne može se sa jednim čovjekom raditi posao od tri miliona maraka – jasan je Husnić.

On je dobio uvjerenje izvođača radova da dvije mašine dnevno mogu postaviti travu na 2.000 kvadrata, što znači da bi samo polaganje trave trebalo trajati minimalno četiri dana. Poslije toga teren mora mirovati 12-15 dana pa je jasno da će, ukoliko ne bude nepredviđenih situacija i problema, Mostarci pred svojim navijačima zaigrati tek u oktobru, odnosno nakon reprezentativne pauze.

Rekonstrukcija terena u Mostaru počela je 13. juna. Uporedo se radi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli i stadionu Koševo u Sarajevu.

Podsjećamo da je FSBiH nakon međunarodnog tendera za izvođača radova odabrao konzorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.


sport1.oslobodjenje.ba