back to top

Ibričić prokomentarisao status Vrančića i Balte: To je uvijek ista priča, mislim da je i njima u interesu da…

Ibričić je izrazio zadovoljstvo prelaznim rokom, igračima koji su došli te se nada da će svi opravdati očekivanja.

Prelazni rok je završen, mi smo završili davno, najbitnije je da smo do početka priprema uspjeli sve završiti, da su igrači koji su došli bili s nama od početka, imali su pet sedmica da se priviknu na rad trenera i cijele ekipe. Iskreno, nakon ovih pet sedmica stvarno moram reći da smo i ja i stručni štab zadovoljni odrađenim pripremama, novim igračima i njihovim uklapanjem. Mislim da će nam svima lakše biti zajedno, imamo prvu utakmicu u nedjelju gdje ćemo imati priliku da pokažemo šta smo radili i nadam se da će sve biti dobro, rekao je Ibričić i dodao:

Ono što je i šef nekoliko puta izjavljivao jeste da se napravi neka potentna ekipa, da znamo šta radimo. Naravno, gledamo prvo kvalitet, a onda usput i interes kluba, da ti momci koje dovodimo budu bolji od trenutnih, a na kraju i da mi kao klub možemo imati nešto od toga. Idemo u tom smjeru, drago mi je što smo uspjeli dovesti kvalitetne, dobre i potencijalne igrače, nadam se da će to opravdati u dresu FK Sarajevo, poručio je Ibričić.

Potom se osvrnuo i na rad Akademije FK Sarajevo istakavši da je ona prioritet svih prioriteta.

Akademija mora biti prioritet i interes svih nas, to je nešto od čega klub u budućnosti treba da živi, tako da sve promjene koje su se desile i ovo što se trenutno radi u zajedničkom je interesu svih nas, a pogotovo Akademije i seniora. Radili smo planski i nadam se da ćemo ovim putem nastaviti dalje i da ćemo ubuduće više igrača iz Akademije imati u seniorima, ističe Ibričić.

Za kraj je prokomentarisao i status igrača na koje Simon Rožman više ne računa.

To je uvijek ista priča, izašli smo svima njima u susret, s obzirom da nisu bili u kadru štaba svima smo dali priliku i mogućnost da idu dalje. Većina njih je riješila, otišli su jer znaju da je najbolje za njih da igraju. Ostali su još samo Balta i Vrančić, ali mislim da bi se u neko skorije vrijeme mogli i sa njima dogovoriti. Počeli smo neke pregovore, mislim da je i njima u interesu da igraju, tako da se nadam da ćemo i to završiti. Što se nas tiče, to je to, napravljena je ekipa, od igrača koji su tu očekujemo najviše, tako da se nadam da ćemo svi biti zadovoljni, zaključio je Ibričić.  

 


sport1.oslobodjenje.ba