back to top

Indira Faković: Jak protivnik dodatni motiv da pružimo maksimum

Novi poziv u nacionalni tim dobila je i golmanica Indira Faković, koja je istakla da je spremna došla na ovu reprezentativnu akciju.

Dolazim u dobroj formi na reprezentativno okupljanje, potpuno spremna, jer sam odlično radila u prethodnom periodu u klubu i vjerujem da ću pružiti dobre partije, istakla je Faković.

Ona je potom prokomentarisala i rezultate bh. tima u prva dva kola.

Kada su u pitanju dosadašnje utakmice, ostatak ekipe, stručni štab, a i ja lično, veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, odnosno sa osvojena četiri boda sa prethodne dvije utakmice. Možda je bodovni saldo mogao da bude i veći, ali u jednoj teškoj utakmici protiv reprezentacije Slovenije, ne možemo da ne budemo zadovoljni osvojenim bodom, kazala je Faković.

Dvadesetdvogodišnja golmanica o duelu protiv Češke je istakla kako je protivnik Zmajica veoma težak, te je dodala kako vjeruje da će to nju i njene saigračice dodatno motivisati.

Što se tiče dvomeča protiv selekcije Češke koji je pred nama, oni su veoma težak protivnik. Vjerujem da će nas to dodatno motivisati da pružimo svoj maksimum i odigramo dobro, te pokušamo osvojiti bodove iz dvije utakmice, kazala je Faković.

Podsjetimo, utakmice sa Češkom na programu su 27. oktobra u Zenici i 31.10. u mjestu Hradec Kralove.


sport1.oslobodjenje.ba