Ivan Jurić preuzima Torino – nogometplus.net

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić novi je trener Torina, objavila je talijanska postaja Sky. 45-godišnjak je odlučio napustiti Hellas Veronu s kojom je u netom završenoj sezoni Serie A osvojio deseto mjesto na ljestvici te prihvatiti ponudu sedmerostrukog prvaka Italije koji je tek u pretposljednjem utakmici sezone osigurao ostanak u najvišem rangu natjecanja. S novim klubom kojeg napušta dosadašnji trener Davide Nicola dogovorio je suradnju na tri sezone, a godišnje će zarađivati dva milijuna eura plus bonuse.

Jurić je u Hellas Veroni proveo protekle dvije godine u kojoj je ispunio očekivanja te je imao važeći ugovor za još dvije sezone, no zov financijski bogatijeg Torina bio je primamljiviji. Veronu je tako ukupno vodio u 76 utakmica u kojima je zabilježio 23 pobjede, 24 remija i 29 poraza uz gol razliku 97:103. Iako se klubu u obje sezone predviđala borba za ostanak uspio je završiti u gornjoj polovici ljestvice.

Nekadašnji igrač Hajduka trenersku karijeru je započeo vodeći mlade kategorije Genove, a od srpnja 2011. godine i angažmana u milanskom Interu počinje njegova suradnja s Gian Perom Gasperinijem. S aktualnim strategom Atalante surađivao je i u Palermu, a krajem 2013. ponovno se vraća svom prvom klubu Genovi gdje radi s mladima. Uslijedile su samostalne trenerske epizode u Mantovi i Crotoneu s kojim je izborio promociju u Serie A, a od srpnja 2016. i funkcija glavnog trenera Genove s kojom se nakon tri ‘gaže’ i konačno rastao u prosincu 2018. godine.

NogometPlus