Ivan Pilić: Prodali smo igrača u Radomlje, to je put kojim želimo ići

Predsjednik Sloge, Ivan Pilić, rekao je poslije utakmice da su ovakvi mečevi premija za klub iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

– Nama su ove utakmice premija, kako za igrače, tako i klub. Prije dvije godine smo imali Veleža, prošle Leotara, sada Sarajevo. To su za nas premija utakmice i mi se borimo da to bude viši nivo za nas. Svoju ligu držimo kako držimo i nadam se da ćemo i sljedeće godine uspjeti doći barem do ovoga ranga. Mlada nam je ekipa i vjerujemo u to, rekao nam je Ivan Pilić.

Svi su se mogli uvjeriti da je teren u odličnom stanju.

– Radimo dosta na terenu. Naša oba terena imaju vlastitu vodu i radimo po tom pitanju da zadržimo nivo. Sami gosti su se iznenadili kakav je teren i kažu da dosta premijerligaša nema ovakav teren.

Prvi put Sloga je išla u TV prenosu, a do sada su sve svoje domaće utakmice prenosili na Youtube.

– Tako je. Ovo je prvi put da idemo direktno u TV prenosu. Mi sve naše utakmice prenosimo na Youtube kanalu unazad tri godine. Mi smo zadovoljni što je bio TV prenos.

Jednog igrača su prodali u Sloveniju, i tim putem žele nastaviti.

– Bitno nam je da nam se mladi igrači afirmišu. Vidjeli ste i danas koliko je bilo mladih igrača, i da je kompletna klupa U21. Mi smo svjesni da ne možemo dalje kao klub i želimo da forsiramo djecu. Jednog igrača smo ove godine prodali u Radomlje, našeg Franja Posavca. To je jedna velika odskočna daska i za njega i za naš klub.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!